eu fondoviProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Odobreno financiranje EU projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“

Dana 9. lipnja 2020. godine u Ugostiteljskoj školi Opatija potpisan je Ugovor o financiranju projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.

Kao imenovani regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, nositelj  projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt će provoditi u partnerstvu sa:

Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir, Trgovačko-ugostiteljskom školom, Srednjom školom Ambroza Haračića, Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Line-om d.o.o., IV-ER – KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP-a iz sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF- a), dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.

Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a  istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.


Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr

 

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.

eu fondovi

Europska unija sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj naš projekt pod nazivom:

Rekonstrukcija i dogradnja hotela Europa - Karlovac

Kratki opis projekta: Svrha projekta je povećati kvalitetu i dodatnu ponudu hotela Europa kroz kategorizaciju 4 zvjezdice, izgradnju dodatnih sadržaja i povećanje smještajnog kapaciteta. Oblikovanjem kvalitetnijih i privlačnijih turističkih proizvoda će se smanjiti ovisnost poslovanja od glavne sezone, povećati prosječna dužinu boravka gostiju hotela te dati poticaj razvoju turističke destinacije Zeleno srce Hrvatske u smjeru cjelovitije i konkurentnije ponude na turističkom tržištu. proizvodnje i prodaje te omogućiti učinkovitije povezivanje kako sa dobavljačima tako i sa kupcima.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Ciljevi su povećati konkurentnost hotela i turističke destinacije Zeleno srce Hrvatske na turističkom tržištu. Rezultati projekta će se ogledati  povećanju smještajnog kapaciteta, višoj kategorizaciji hotela i kvalitetnijoj ukupnoj ponudi hotela na turističkom tržištu.

Ukupna vrijednost projekta: 26.030.937,50 HRK, iznos koji sufinancira EU: 8.676.852,25 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 03. travnja 2017 do 03. kolovoza 2018

Kontakt osoba za više informacija:
Josip Cvitković, direktor
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Za više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima posjetite:
www.strukturnifondovi.hr
Stranica Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

 

»Dokumentacija za nadmetanje 03.03.2017«
        * Obavijest o nabavi
        * Dokumentacija za nadmetanje

»Dokumentacija za nadmetanje 28.07.2017«
        * Obavijest o nabavi
        * Dokumentacija za nadmetanje

»Dokumentacija za nadmetanje (1. izmjena) 09.08.2017«
        * Obavijest o nabavi
        * Dokumentacija za nadmetanje

»Odluka o odabiru 23.08.2017«
        * Odluka o odabiru

 

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.